Bohužiaľ toto ešte namáme preložené do vášho jazyka, pre vašu spokojnosť sa budeme snažiť urobiť to čím skôr

4_to_raditi-plaze_1007-5372_foto_egon_hreljanovicGodine 1888. godine je u Crikvenici izgrađeno prvo javno morsko drveno kupalište, što je označilo i početak razvoja organiziranog turizma. S vremenom se sve više pažnje posvećivalo uređenju i održavanju, tako da danas plaže na području Rivijere Crikvenica, osim iznimne ljepote, čistoće mora i blizine šetnica ukrašenih tipičnim mediteranskim biljkama, karakterizira i raznolikost u izgledu i sadržajima.

Duge pješčane i šljunčane plaže, brojne mirne uvale i romantične osamljene prirodne plaže, sportsko-rekreativni centri, prigodni sadržaji za djecu, bogata ugostiteljska ponuda te zabavno-kulturne manifestacije, koje plaže noću pretvaraju u čarobne male pozornice, pružaju mogućnost uživanja za sve generacije i potvrđuju često spominjanu titulu rivijere s najljepšim plažama… Zahvaljujući visokokvalitetnoj čistoći mora, plaže u Crikvenici (Balustrada, Gradska plaža), Dramlju (Omorika) i Selcu (Poli mora, Rokan, bazeni Hotela Varaždin) su godinama nositelji Plave zastave, vrijednog europskog priznanja.

Glavna gradska plaža u Crikvenici je pristupačna osobama s invaliditetom, a u sklopu nje se nalazi rampa koja olakšava ulazak u more te sanitarni čvorovi s euroblock zaključavanjem.
Na radost svih ljubitelja životinja, Crikvenica je u srpnju 2010. godine dobila prvu plažu za kućne ljubimce, koja se nalazi pokraj lučice Podvorska na vrhu lukobrana. Ulaz na plažu se ne naplaćuje, a osim obavijesne ploče na kojoj su istaknuta pravila ponašanja kojih se vlasnici kućnih ljubimaca moraju pridržavati, postavljene su i posebne nadstrešnice koje služe za zaštitu od sunca.